Izdvajamo

 

Hefta bez nekih posebnih dešavanja u našem kraju. Sportaši se pripremaju za nastavak sezone, planinari vikend koriste za druženje, poljoprivrednici pripremaju svoje mašine za proljetne radove, voćari rezidbom..., a ja zujim okolo.

Dan nezavisnosti BiH, u Kozarcu, obilježile su ovih pet majki i sestara. Drugih aktivnosti, u Kozarcu, nisam zabilježio niti čuo da je bilo.

Bez komentara

Građevinci koriste svaki dan lijepog vremena za početak sezone.

Ove hefte zujim kroz jedan dio Brđana. Kretao sam se od ove raskrsnice kod mezarluka, pa do porodice Mujkić.

Malo sam skrenuo dole kod Sadije. Kod nje je njen komšija Senad Štrkonjić orezivao voće. Kaže da pomaže komšinici i nije mu teško, čak mu je drago da može pomoći.

Kod mine Nakić je, takođe, radno. Priprema se za četvrtka, a u međuvremenu pokušava u plasteniku da pripremi zemlju za sadnju.

Hamed Nakić je zauzet oko ovaca. Jagnjad je ostavio u štali, a ostale ovce su vani na njivi.

Kod Sloćke baš veselo, došla im je njegova sestra Taiba Durmišević. Ona živi u Engleskoj. Do danas nisam znao pravo ime od Sloćke. On se zove Uzeir Jusufčehajić i njegova supruga Sebiha. Oni su povratnici iz Amerike. Već dvije godine su u svom na svom i kaže da se navikao, ali volio bi da se još naroda vrati da ima kolega, jer ovo što je imao otišli su.

Kod Asima Talića je radno. Priča mi da ima dosta zdravstvenih problema, a sad ga i visok tlak počeo da muči. Bori se da ne sjedne, strah ga da neće moći ustati.

Mevla i Šaban izašli da vide ko skreće pred njihovu kuću. Obradovali su se kad su me vidjeli. Šabanova najveća ljubav su konji, a to smo bilježili prije par godina. Danas nema konje, kaže da ne može više de se brine o njima. Sad ima oko 30 ovaca i to mu je hoby.

Danas na četvrtku standard za ovo doba godine. Jolda se vratio iz Slovenije i sa njim nekako ljepši četvrtak. Naravno maslenica je tradicija, a Niho je glavni.

Danas Adem Blažević slavi svoj 11. rođendan. Ademu želim sve najbolje za njegov rođendan. Sretno iz sveee snage!!!

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo:Ko ima zlato određuje pravila.

 

 

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović