Izdvajamo

 

Hefta sa dosta lijepim vremenom, prilika za planinarenje, šetnje, a i radove u voćnjacima i njivama.

Mene je bilo svuda okolo, malo planina, malo voćnjak, a najviše zujanje našim krajem.

U utorak sam posjetio igrače FK Bratstva, a koji su, u sklopu priprema za nastavak sezone, trenirali u Petrovom Gaju.

Trener Jasmin Mahić mi priča da su počeli sa pripremama u Kamičanima, ali loš teren ih je prisilio da traže druge terene. Tako su par dana trenirali u Gomjenici, a sad treniraju u Petrovom gaju. Jasmin se nada da će narednih dana teren u Kamičanima da se osuši pa da nastave  tamo treninge.

U prelaznom roku došlo je par novih, a i nekoliko igrača koji su ranije igrali za FK Bratstvo. Do početka sezone, u sklopu priprema, planiraju odigrati par prijateljskih utakmica.

Garibi dobili uličnu rasvjetu.
U Decembru u Garibima kod Trnopolja počela je akcija prikupljanja sredstava za uličnu rasvjetu. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjedili su mještani (10000 KM) a Grad Prijedor je na sebe preuzeo obavezu oko izmirenja računa potrošnje električne energije.

Munib Garibović mi kaže da je akcija dobro prošla u Gornjim Garibima i u ponedeljak 07.02.2022.g. ovaj dio je dobio rasvejtu. On dodaje da se akcija nastavlja i cilj je da se osvijetli i drugi dio Gariba.

Jedan mali oglas od mog komšije Jasmina Alića

Odrzavanje dvorista:
-košenje
-košenje zapuštenih dvorišta
-frezanje bašti
-oranje bašti
-pranje flastera
Broj telefona 065516980

U džematima Hadžići i Kevljani u toku radovi na vodovodnoj mreži, a u pitanju su radovi na mreži, kućnim priključcima. Pored cijevi za vodu oni rade priključke optičke kablove za telefoniju internet. Obavještenje za mještane Hadžića i Kevljana, da još mogu da se prijave za priključke.

Dana, 06. 2. 2022. godine koordinatorice Odjela za brak i porodicu MIZ Kozarac posjetile su porodilju, mualimu Asmiru Beganović. Vrijedna koordinatorica svoga džemata, porodila je peto dijete, dječaka Farisa ( MashaAllah). U proteklih pet godina rada našeg Odjela, dala je veliki doprinos učešćem u brojnim aktivnostima. Asmira nas je srdačno dočekala, radujući se novim aktivnostima i druženju. Uz skromnu hediju, proučile smo dovu Allahu, Milostivom, da njoj i njenoj porodici podari bereketa i hajra.

Ove hefte zujim kroz Sivce, sokak Mustafići. Mali ali lijep sokak.

Na raskrnici gdje se skreće u Mustafiće, srećem Hakiju Ičića. Kaže krenuo da se voza biciklom

U nastavku svraćam kod Mustafe Sivca. On mi reče da su u sokaku sve jedna familija i svi se prezivaju Sivac. Zašto se zove sokak Mustafić? On mi priča da je njihov did bio Mustafa i njih su prozvali Mustafići. Svi su jedna familija.

Kod kuće od Dževada-Džeke Sivca sam našao Ismala Sivca, oreziva voće. Kaže da koristi lijepo vrijeme za radove u voćnjaku i oko kuće. Kad Džeko dođe kući da ima manje posla.

Dalje na kraju ovog sokaka je Hate Sivac. Nju sam sačekao da popije tablete, pa da izađe. Priča mi da je ostala sama, sin i unuk otišli u Njemačku. Samoća njoj teško pada, ali neka su djeca dobro, pa će i njoj biti lakše.

Voće Povrće Salešević, nakon mjesec dana, danas nastavlja sa radom u Kozarcu. Ova mlada dama uz osmjeh dobaciva "Svrati kupi nismo skupi"

Danas na četvrtku dosta raje za ovo doba godine. Danas se prisjećamo vremena od prije 10 godina kad sam svraćao po restoranima da nekog uslikam, jer ovdje nije bilo raje. U to vrijeme pola Kozarca je išlo u druge države u posjetu djeci, rođacima, familiji, jaranima...

U nastavku slijede slike koje sam danas pravio.

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Razumno razgovaraj s budalom i on će te nazvati glupanom.

Nema saudijskog islama, bosanskog islama, turskog islama. Ima jedan Islam koji vrijedi za sve ljude.

Mr. Safet Kuduzović