Izdvajamo

 

Hefta obilježena sa godišnjim skupštinama nevladinih organizacija. Većinu sam zabilježio i objavio. Pao je i prvi snijeg, ali do danas se već otopio.

Lijepa vijest dolazi iz Softića. Sedin Softić i Amina Bahonjić su odlučili da nastavak života provedu zajedno. Prošli vikend su se vjenčali. Mladencima četitamo sa željom da imaju puno djece.

Sedin je sin od Seada Softića, a kumovi su bili Said i Aida Softić. Čestitke roditeljima.

Juče su Udruženje žena Kamičani uspješno završile akciju "Paketići za djecu Kamičana" 2021.

Tokom mjeseca decembra skupljali su sredstva za najmlađe. Ove godine u Područnoj školi Kamičani ima samo 15 učenika i dok ih gledam sjetih se prije par godina na sankanje dolazilo njih 35,.
Ovo je, u zadnjih nekoliko godina, redovna aktivnost udruženja.

Pored podjele paketa, udruženje je obradovalo i učiteljice, kao i Bahru radnicu.
Pored paketa one su za školu kupile potrebštine za higijenu, dva zidna sata za njihove učionice, nekoliko društvenih igara za slučaj da ne mogu vani niti u salu. Takođe što će koristiti njima i budućim generacijama, a učiteljicama olakšati rad, hp printer i kućno kino za potrebe muzičkog, engleskog ili bosanskog jezika. Sve to je koštalo 1081 KM. Sve pohvale Udruženju žena Kamičani 2015.

Takođe KUD Kozarac Kozarac su svojim članovima podjelili novogodišnje pakete. Ove pakete finansirali su roditelji i uprava.

U toku je akcija prikupljanja deka, posteljina, jastuka za Opštu bolnicu u Prijedoru, koju je Mreža mladih pokrenula i traje još do sutra do džume namaza.
Molimo sve koji se mogu odazvati ovoj akciji da se odazovu.
Ovo je idealna prilika da u ovim kriznim momentima pomognemo drugima.

 

Ovaj mjesec na društvenim mrežama pokrenuta je akcija "POMOZIMO SEJIDI DA OZDRAVI".

Udruženje žena Kamičani 2015 je učestvovalo u akciji prikupljanja novca i do sada je prikupilo 2490 KM.

Takođe, Planinarsko društvo Mrakovica Kozarac  su organizovali prikupljanje pomoći za Sejidu. Do danas su prikupili 1980 KM i 280 Eura. Danas je Emsada Mervan predala novac Sejidi.

Na slici ispod je spisak donatora.

U našem kraju snježne padavine donijele, su probleme ovčarima, čija su stada imali probleme za hranu. U Gutićima sam slikao stado od 700 ovaca.

Za ovaj četvrtak sam zujio kroz Kamičane, zaseok Džaferovići.
Na početku ovog sokaka su par kuća od sinova Fadila Alića. Fadil ima 5 sinova i 4 kćerke.

Danas srećem Nerku Hodžić, već duže vrijeme nisam slikao nju, njenu baštu i cvijeće.

Jutros prva slika i čestitka za Suvada i Nasihu Jakupović. Oni danas slave 33 godine braka. Još jednom čestitam iz sveee snage!

 

Danas na četvrtku puno raje, mada ne baš onoliko koliko smo očekivali. Korona čini svoje. Strah od putovanja i strogih pravila pri povratku u države gdje trenutno živi naša raja. Danas je praznično raspoloženje. Lijepo je gledati našu raju, sretne bar ovih par dana.

Maslenica i Joldini vicevi su već tradicija.

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Nametati svoju volju drugima je nasilje, nametati sebe samog, vrhunac je nasilja.

 

 

... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...