Izdvajamo

Ove hefte sam zujao kao nikad do sad, pokušavao sve stići, zabilježiti, ali neka dešavanja su dešavala u isto vrijeme i fizički je nemoguće, u isto vrijeme, biti na više mjesta. Sva dešavanja sam već objavio u posebnim člancima. Danas idu slike koje sam samo danas slikao. Par slika slučajni susreta, a koje nisam do danas objavio.

Jutros u 8.30 sati poziv iz Kenjara, kažu gori kuća. Gorila je kuća od Sabahudina-Bude Kenjara kuća. Vatrogasci iz Kozarca, a zatim iz Prijedora stigli su vrlo brzo i ugasili vatru. Ipak krov i potkrovlje su izgorili, a šteta je totalna, iz kuće nije skoro ništa spašeno. Uzrok požara je, kako nezvanično saznajem, struja.

Jutros sam ovu vijest pustio na facebook, i već su mi se pojedini gražani javili sa željom da pomognu. Naš merhametluk nema granica.

Podsjećam Budo i Besima imaju šestero djece.

Jedna od prvih koja mi se javila bila je Sefika Jessica Topic: Vidim da je izgorila kuća od naših komsija , pa možete objaviti slobodno ja ću pokrenuti akciju u Švicarskoj u luganu , ko želi neka se obrati ja ću već u toku dana objaviti na moju humanitarnu stranicu , ako imate već neki br žiro računa pošaljite mi

Zadnja dva dana na igralištu FK Bratstva odigran je turnir u malo fudbalu. Za mene iznenađujuće, mali broj ekipa se prijavio na ovaj turnir, 8 ekipa.

Jučer sam pokušao uslikati četiri ekipa koje su se plasirale u polufinale. Uslikao sam dvije, a druge dvije nisu dozvolili da ih slikam, ponašali su se kao vanzemaljci.

Ko je pobjednik nije važno ipak ovo je samo igra i druženje.

Sve je spremno za otvor džamije u Hadžićima. Parkin asfaltiran i svo ostalo što je planirano da se uradi već je uspješno završeno.

Da podsjetimo otvor džamije je u subotu 28.07.2018. g. prije podne namaza.

Slijedi spisak donacija, za asfaltiranje parkinga i otvor džamije, a koji nismo do danas objavili:

Hadzic Sefer i Samka 200 KM
Hadzic (hadzi Smaila) Husein i Zejna 500 KM
Hadzic (Halima) Emsud i Sebiha 300 KM
Hadzic (Mesa) Hasim 200 KM
Sebiha -Hašim- Hadžić - Karaić i Samir Kararić 100 KM
Trnjanin Refik 100 KM
Za Hadžić Esada i Sadika uplačeno 50 €
Halvadžić Muradif Dika i Dino 150 KM

Ismet i Šemsa Sivac danas su udali svoju kćerku Mejru u Odžak, a sretnik koji je od danas njihov zet i Mejrin muž je Hamid Isić.

Mladima želimo uspješan brak i puno djece.

Slijede slike koje sam pravio onako slučajni i kratki susreti sa našm rajom.

Zlaja Garibović je iznenada umro, a koliko je cijenjen i voljen kod raje u Kozarcu vidjelo se na dženazi. Koliko je voljen u svijetu pokazao je ovaj indijanac koji je došao samo na kratko, da posjeti mezar od Zlaje i de se pokloni svom jaranu.

Drugi ispraćaj mlade, danas, bio je u Bešićima. Sead u Dursuma Bešić su udali kćerku Elmu, a sretni mladoženja je Sanjin Elkasević.

Nane Azemina i dido Eno Bešić posebno sretni.

Danas na četvrtku izuzetno puno raje. Pa i maslenica je bila duplo veće od uobičajene. Slijede slike koje sam danas pravio na četvrtku.

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo:Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razlog.

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...