Izdvajamo

Cesto pocinjem Cetvrtak sa pricom kakvo je vrijeme danas bilo. Vrijeme je promjenljivo bilo citavu heftu. Fotografije cu poceti sa motorijadom koja je bila u suboto. Senad Joldic je na ovaj nacin izrazio dobrodoslicu gostima motorijade.

 

Posjeta na motorijadi je bila onako solidn.

Na ovaj nacin Senad kaze, dovidjenja do slijedece godine.

Posjeta logoru Omarska, nadam se da ce biti jos brojnije nego proslih godina

U nedelju su majke udruzenja zena 'Srcem do mira' polozile cvijece na spomen obiljezje u Kozarcu.

Poslije polaganja cvijeca proucile su dovu nasim sehidima.

Ovo je Fajka Kenjar i ona ima 92 godine. Malo sam se raspitivao okolo ima li jos neka zena u regiji Kozarac da je starija od nje. Molio bih one koji znaju neku zenu da je starija da mi javi, rado bih i to zabiljezio mojim fotoaparatom. A od muskaraca poznajem Huseina Denica isto tako 1919 godiste, njega sam vec fotografisao i objavljivao na Cetvrtku. Ako neko zna isto tako nekog covjeka da je stariji rado bih to objavio.

Mjesec juli je specifican sa svadbama i veseljima. Ja sam imao priliku da prisustvujem svadbi i napravim par fotki pored onih profesinalnih fotografa.

Lijepo ih je vidjeti ovako vesele i razdragane.

Raja iz Australije dosli na godisnji pa malo i na svadbu.

Ovog covjeka nisam odmah prepoznao Medo Alic

U ponedeljak je poceo ramazan. Ja pripadam dzematu Softici-Alici. Prvu noc u teraviji je bilo sve puno, tako da sam se odusevio sa posjetom.Nadam se da ce posjeta teraviji ove godine biti brojnija u odnosu na prosle godine. Par fotki iz naseg mesdzda.

Said uvijek vrijedan a i dobro raspolozen. Ma prava raja.

Ovo je vrijeme kad se priprema drvo za zimu, pa tako cesto vidimo cikulare koji rezu drava

A i one koji cijepaju drva. Ja cu sam da unesem u supu.

Raja iz mog djemata, ja sam ih nazvao 'Rodjaci Softici'. Sa ovom rajom ti nikad nije dosadno, uvjek veseli i nasmijani, puni sali i doskocica.

I ovo su moje dzematlije iz Softica,

Par fotki da se vidi kako je i danas bila guzva u Kozarcu,

Jos samo da kazem da se ovih dana pocelo sa radovima na rekonstrukciji glavne ulice u Kozarcu.Skinut je prvi sloj asfalta, popravljaju one sakte na ulici a nadam se da ce u medjuvrmenu i kanalizaciju da prociste.Kako ovaj Cetvrtak radim na kompjuteru od mog komsije nisam ovaj put u mogucnosti da postavim i te fotografije. Kod mene problemi sa conekcijom za internet.Nadam se da cu uspjeti slijedeci cetvrtak i fotografije iz glavne ulice da objavim.

Malo kasno ali dosla mi je conekcija pa evo naknadno jos ove dvije fotke. Ova prva gdje se vide radovi u glavnoj ulici u Kozarcu.

To je to za ovaj cetvrtak a do slijedeceg pozdrav iz sveee snage.

Jos samo ovo:Bol potiče čovjeka da misli.

Misao čini čovjeka mudrim.
Mudrost čini život podnošljivim

 

Nijaz - Caja

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović