Izdvajamo

Cetvrtak, pa moglo bi se reci, kao i sveki cetvrtak. I danas lijep dan, puno raje u carsiji a i na pijaci. Ja kao i obicno uvijek na istom mjestu i fotografisem, nekog pitam a nekog i ne pitam. Mozda se ovi sto ih nisam pitao i naljute, ja se nadam da nece.

Necko ispred svoje prodavnice "Mix".Ove godine je prosirio svoju radnju, a kako rece do ljeta ce da bude mala robna kuca.

Pa vec je kao robna kuca.

Sto je najvaznije za musteriju, Emina i Necko uvijek raspolozeni i ljubazni. Uvijek spremni robu zamjenuti ili cak i novac vratiti ako nisi zadovoljan sa robom ili imas viska materijala. Takodje i savjet ili sugestiju dati, uvjek su spremni.

Prije dva dana je i ovaj mini market provaljen i pokraden. Ukradena je kasa u kojoj je bilo nesto para, cigarete u vrijednosti vise od 4000km, meni interesantno  da je i video nadzor odnesen. Sve ukupna steta kako rece Huse, vlasnik marketa, je oko 10.000km.

Kad vidim ovog covjeka kako se bori za zivot, prveci ove male stolice i prodajuci ih, ostajem bez komentara.

Alija Dzonlagic jos se dobro drzi. Covjek pun elana jos uvijek puno radi i biciklom dodje u Kozarac.

Bejdo Beslagic i njegova gospodja. Ovaj covjek je poznat u nasem kraju po svojim setnjama. Savaki dan, vidimo ga da seta, ali jako cesto mijenja rute.

Bahrije Alica kuca a ispred njegov brat blizanac Sukrija.

Par fotki iz Dzaferovica

Bio sam ovih dana i u Sani, naravno morao sam da svratim i kod moje komsinice Maide, ona ima svoj butik u samom centu Sane.

To je to za ovaj cetvrtak, do slijedeceg pozdrav iz sveeee snage.

Nijaz


Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.