Izdvajamo

Cetvrtak, pa moglo bi se reci, kao i sveki cetvrtak. I danas lijep dan, puno raje u carsiji a i na pijaci. Ja kao i obicno uvijek na istom mjestu i fotografisem, nekog pitam a nekog i ne pitam. Mozda se ovi sto ih nisam pitao i naljute, ja se nadam da nece.

Necko ispred svoje prodavnice "Mix".Ove godine je prosirio svoju radnju, a kako rece do ljeta ce da bude mala robna kuca.

Pa vec je kao robna kuca.

Sto je najvaznije za musteriju, Emina i Necko uvijek raspolozeni i ljubazni. Uvijek spremni robu zamjenuti ili cak i novac vratiti ako nisi zadovoljan sa robom ili imas viska materijala. Takodje i savjet ili sugestiju dati, uvjek su spremni.

Prije dva dana je i ovaj mini market provaljen i pokraden. Ukradena je kasa u kojoj je bilo nesto para, cigarete u vrijednosti vise od 4000km, meni interesantno  da je i video nadzor odnesen. Sve ukupna steta kako rece Huse, vlasnik marketa, je oko 10.000km.

Kad vidim ovog covjeka kako se bori za zivot, prveci ove male stolice i prodajuci ih, ostajem bez komentara.

Alija Dzonlagic jos se dobro drzi. Covjek pun elana jos uvijek puno radi i biciklom dodje u Kozarac.

Bejdo Beslagic i njegova gospodja. Ovaj covjek je poznat u nasem kraju po svojim setnjama. Savaki dan, vidimo ga da seta, ali jako cesto mijenja rute.

Bahrije Alica kuca a ispred njegov brat blizanac Sukrija.

Par fotki iz Dzaferovica

Bio sam ovih dana i u Sani, naravno morao sam da svratim i kod moje komsinice Maide, ona ima svoj butik u samom centu Sane.

To je to za ovaj cetvrtak, do slijedeceg pozdrav iz sveeee snage.

Nijaz

Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.