Izdvajamo

Ove fudbalere sam nasao u Trnopolju na treningu. Bas su vrijedni i poslusni na treningu.

Zadnjih par dana, vrijeme pravo proljetno, raje na sve strane. Neki koji su koristili pravo na putovanje bez vize vec su se vratili svojim kucama i nastavljaju da rade, ako imaju sta i gdje da rade.

 

 

Uglavnom svi su se trgli po prodavnicama, gdje se trazi sjeme  luk, krompir, voce sadnice, gnojivo itd.

Tako da je i danas  carsija bila puna, samo sto su svi zurili da obave kupovinu, i idu kuci da iskoriste ove lijepe dane za radove u basti i na njivi.

Osman Melkic. Danas sam malo sa njim pricao. Kaze mi, imam 80 godina 64 godine u braku,sestero ozenio, dvoje udao, 24 unucadi, 16 praunucadi, 13 puta zemlju kupovao i 7 kuca napravio. Pored svega ovog nabrojanog on se osjeca jako dobro. Divan covjek, njega bih mogao slusati danima, dok prica svoje dozivljaje.

Cile nam je dosao iz Amerike na odmor.

Par fotografija iz carsije. Danas.

Par fotografija iz Trnjana, da se ne osjete zapostavljenim na ovoj stranici.

Bio sam i u Elezima

Nesto i iz Balica

Za ovaj cetvrtak vjerujem da je dovoljno i da nisam pretjerao.

Do slijedeceg cetvrtka, pozdrav iz sveee snage.

Nijaz

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ