Izdvajamo

Ovaj " Cetvrtak" cu da pocnem sa fotografijama koje sam napravio u Alica mektebu, gdje su nasi mladi ucili Hatme. Ovo su bile prve Hatme poslije rata u Alica mektebu, pa je bilo za mnoge od nas uzbudljivo, a bilo je i treme za neke od nas.

 

Posjecenost je bila dobra pa cak vise nego dobra.

Ponosna familija

U nedelju je ipak nakon drugog pokusaja odrzan zbor gradjana mjesne zajednice Kamicani.U subotu nije bilo kvoruma pa se zbor odgodio za nedelju i najzad smo imali stotinjak gradjana.

Zbor je poceo sa ne bas puno uvodnih rijeci.Pocelo se odmah sa biranjem clanova Savjeta mjesne zajednice, i nakon izbora cetvrtog clana Savjeta, predsjedavajuci je izrazio zelju da se bira i peti clan Savjeta, sto nije definisano odlukom o raspisivanju izbora clanova Savjeta.

Gosp.Jaskic Serif - Hifo je predlozio da zbor gradjana ne prihvati izabrane clanove Savjeta sve dok se ne promjeni broj clanova za naselje Kamicani srazmjerno broju biraca na birackom spisku.

Zbor gradjana je prihvatio Hifin prijedlog i trazi da se  promjeni broj clanova za naselje Kamicani.

Zakljucak:

Zbor gradjana ne prihvata izbore clanova sve dok se ne promjeni broj clanova za naselje Kamicani srazmjerno broju biraca na birackim spiskovima.

Ovo dvoje su se vjencali u nedelju, mislim da se zovu Sahbaz, a sto me je obradovalo, oni su cak sa svoje svadbe dosli na zbor da podrze svoje komsije, a to je za svaku pohvalu. Mnogi nisu htjeli iz tople sobe da dodju, zbog serije a njih dvoje su nam pokazali kako se voli svoje rodno mjesto i svoja raja.Mladencima cestitke i da se jos vise vole i da imaju puno djece.Sve ovo zeli vam ekipa" Kozarac.eu"

Jedan nas citalac mi je predlozio da odem malo i na Krcevine, bio sam gore mada je bilo jako lose vrijeme ja sam napravio par fotografija.

Danas je bilo jako hladno, ali to nas nije sprijecilo da dodjemo na cetvrtak, i budemo sretni i veseli.

Ovo su kuce na Krcevinama

Danas smo bili na dzenazi nasem Modrom. Ovu sliku objavljujem zato sto su me danas mnogi pitali za njega, ali se ne mogu sjetiti njegovog lika. Ovu sliku sam vec objavio 11.11. ove godine pa samo da se ne zaboravi a oni koji su zaboravili njegov lik da se podsjete.Neka mu je rahmet.

Do slijedeceg cetvrtka pozdrav iz svee snage.

Nijaz

Jos samo ovo: Nije seljak u koga je slama pred kucom, nego je seljak onaj u koga je slama u glavi.

Sretna vam nova godina i budita zdravi i veseli u 2011.g. Kozarac.eu

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić