Izdvajamo

Hefta iza nas, prava jesen, lijepo vrijeme i kisa su se svaki dan mjenjali.Sezona lova je sad , pa su lovci svake nedelje u prirodi.

Kako oni kazu, nije samo cilj uloviti neku zivotinju, vec i sam izlazak u prirodu je merak. Naravno druzenje u prirodi je nesto najljepse, i najbolje opustanje.Neki od nase raje koji nisu lovci vole da se druze sa lovcima, iz meraka i opustanja u prirodi

 

U subotu se ide u posjetu bivsem logoru Manjaca.Nadam se da nas ove godine nece biti manje nego prosle.Kazem to iz razloga sto nas je svake godine manje na Manjaci.Sta je razlog tome neznam.

Kao sto se vidi, turbe na sehitskim mezarlucima, nesto se pocelo sa radovima.Sta se radi, koliko kosta, ko je izvodjac rado i tako dalje, nemam informacija niti sam trazio od neko te informacije. Ja obicno sve ovo sto radim radim onako iz sjene, neguram se u prve redove. To je razlog sto su moje informacije prilicno oskudne. Ipak mislim da bi trebali svi mi Kozarcani a i oni koji nisu ako zele da pomognemo izgradnju ovog turbeta. Ovo turbe ako nema veci znacaj od SO Kozarac onda nema ni manji znacaj.

Pomozimo, da se izgradi turbe!!!!!

Kurban Bajram je iduce sedmice, i danas narod vec trazi zivotinju za kurbana.

Novembar je mjesec kad je najbolje za sadnju voca. Ja sam poceo i sa obrezivanjem svog voca. A evo i jedno obavjestenje za vocare.

Iduci cetvrtak 18.11.2010. u 16.00 casova u diskoteci Spider ce se odrzati predavanje na temu, vocarstvo. Predavanje ce odrzati ing Enes Kurtovic agronom.

Pozivamo sve vocare sa podrucja Kozarac da prisustvuju ovom predavanju. Svi koji zele da nesto nauce na temu vocarstva trebalo bi da prisustvuju ovom predavanju.

Vjerujem da ova slika sa parkinga pokazuje koliko  nas je danas bilo u carsiji

Naravno tu je i nas Mesud uvijek raspoloze i spreman pomoci svojim savjetima. Naravno, njegova prodavnica je dobro snabdjevena sa svim onim sto nam je potrebno na selu

Moj drug iz djetinjstva.

Emin Softic, najzad je morao da srusi svoju stalu koja je proljetos pocela da tone.

Do slijedeceg cetvrtka, pozdrav iz svee snage.

Nijaz

 


"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.