Izdvajamo

Hefta sa dosta lošim vremenom i puno straha od poplava. One poplave iz 2014. su učinile, da sad dok malo više pada kiša neki strah od poplave se pojavi. Takođe gripa, bar kod mene, ove zime jako teška. Gripa me spriječila da nisam stigao na destinacije gdje sam planirao.

Amar i Aldijana Jauzović imaju jedan par pony konja. Vjerujem da su ih mnogi, prošle godine, vidjeli dok se sa djecom vozaju u kočiji koju su vukli pony konji.

Ove hefte dobili su malog ponya, kobila se oždrijebila. Na pitanje kako su dali ime mladoj pony, a oni se nasmijaše i kažu: Rodila se na valentinovo ali to bi ime bilo dosta dugo i oni su to skratili pa novorođenće nazvali Tina.

Ove hefte sam išao tragom nekih humanitarnih akcija koje su pravili naša merhametli raja. Ova kuća je u Sivcima, a vlasnici su porodica Huseinović. Mnogi su već zaboravili, a ja ću malo da podsjetim.
Ova porodica sa šestero djece je srela Hadžiju Sejdu Jakupovića i njemu su ispričali da su bezkučnici. On se smilovao i već u roku od deset dana kupio i preveo 1/1 dulum i po zemlje, a zatim mene zamolio da napišem nešto kako bi se ovoj porodici napravila kuća. Raja se odazvala i Hadžija Sejdo je uz pomoć svoje supruge Hadzi Nisvete i  merhametli raje sagradio kuću ovoj porodici. Juče kad sam došao pred ovu kuću, čujem da je porodica za koju je kuća sagrađena stanovala u ovoj kući oko 2 mjeseca i više ne dolaze.
Mislim da je ovdje dobrota naše raje iskorištena u negativnom. Ovo je jedan od razloga što ja odbijam neku našu raju, a koji traže da pišem apel za pomoć. Strah da će neko zloupotrijebiti merhamet u našoj raji. Neću ja odbiti objaviti apel za pomoć ali onaj ko traži od mene da to objavim mora da napiše i potpiše taj apel. Mislim da ja nisam onaj koji će odlučiti ko je socijalni slučaj, a ko ne.

U apoteci Apharma Kozarac imate veliki izbor lijekova na recept ,insulin kao i lijekove koji se izdaju bez recepta.
Apoteka raspolaže širokim asortimanom preparata za poboljšanje imuniteta kao i preparata za liječenje prehlade i gripe.Kod nas možete naći veliki izbor sredstava za higijenu , dječije kozmetike i hrane za bebe.
Vršimo besplatno mjerenje šećera u krvi , krvnog pritiska, tjelesne težine i holesterola.
Kod nas možete dobiti stručne savjete za očuvanje i unaprjeđenje Vašeg zdravlja.

Ove hefte i moje zujanje ide na relaciji Mutnička džamija i prema Arifagićima. Rekoše mi da se ova ulica zove, Stari Grad.

Svratio sam i do FK Bratstvo da vidim kako nepreduju pripreme za nastavak takmičenja. Zabilježio slikom i videom. Fudbaleri FK "Bratstvo" se marljivo pripremaju za nastavak prvenstva.
Trener Grozdanić ističe da je ekipa doživjela velike promjene u igračkom smislu, ali se nada da će ovi igraći dati svoj maksimum. Posebno mladi igrači moraju da treniraju i čekaju svoju minutažu i da je maksimalno iskoriste svojom igrom i zalaganjem.

Novi igrač u Bratstvu je Dalibor Savić, a došao je iz FK "Kozara" Orlovci. Trener Grozdanić reče da je ovo pojačanje dobro za kozarački klub.

Ove kiše u zadnjih par dana, a ja zujim okolo. Ovaj put sam na relaciji od kuće Salje Kenjara prema Mujkanovićima. Na putu srećem Asima ili kako ga svi zovu Hasan Huskić. Pokaziva mi koliko je put propao. Priča mi Hasan kako je on od 2002. godine, o svom trošku pravio ćupriju na putu i isto tako sve ove godine sam nasipao ovu dionicu puta. Nikad niko nije ponudio pomoć u nasipanju ovog puta. Za predsjednika savjeta MZ Kamičani, da vidi kakve puteve,u ovom vjeku, imamo u Kamičanima 3 km od Kozarca. Za političare dobra prilika da se dobiju glasovi, za par kamiona pjeska. Nije potrebno da čekate septembar možete vi to nasuti i sad, a mještani neće zaboraviti ko je nasuo put.

Ova kiša kao da je prestala da pada, baš zbog četvrtka i čekala da se raja raspe i nastavila da pada. Lijepo jutro i opet puno raje na četvrtku, za ovo doba godine. Mnogi su se već vratili iz posjete familiji u inostranstvu. Danas obično prepričavanje kako smo se proveli među našima. Priče koje sam ja danas slušao su, baš sve, pozitivne i svi pričaju sa oduševljenjem o svojim domaćinima u inostranstvu.  Svi zahvalni za lijep doček, provod i milošte koje su dobili od familije, prijatelja, komšija...

Slijede fotografije koje sam danas pravio na četvrtku.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Novinara valja zaista požaliti. Najčešće ne zna da išta kaže, a često i ne smije ništa reći.

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...