Izdvajamo

Proljeće je vrijeme kad svi razmišljamo kako urediti dvorište, gdje zasaditi neko cvijeće, čempres ili neku drugu biljku. Ko da nam uredi travnjak ili napravi šadrvan, stazu ili neku malu fontanu... Da bi ovaj problem riješili, dovoljno je otići u Bešiće, gdje je smješten rasadnik čempresa Ćustić. Čemprese i još oko 45 vrsti ukrasnog bilja može se kupiti kod Sabita Ćustića.

Sabit je razvio rasadnik različitih biljaka za koje mnogi nisu ni čuli. Na oko 25 dunuma zemlje posjeduje oko 25.000 sadnica čempresa i drugog ukrasnog bilja.

Sabit u ponudi ima kompletne usluge, od projekta preko prevoza biljaka, do izvođenja radova po sopstvenom ili vašem planu (projektu).

U ponudi je: Uređenje dvorišta, zelenih površina, poslovnih i stambenih objekata, parkova, vrtova, terasa...

Izvođenje radova: priprema terena, sadnja bilja, formiranje živih ograda, travnjaka.

Pored ovog svega navedenog, Sabit radi šadrvane, fontane, vodopade, jezera, kamene obloge, staze, zidove kamene i sve to od prirodnog kamena.

Da ne zaboravim održavanje dvorišta i svega već nabrojanog.

FK Bratastvo su završili pripreme za drugu polusezonu. Sanel Memić, trener, kaže da je zadovoljan pripremama i hvali igrače i formu koju su za vrijeme priprema postigli. Prva utakmica je završena neriješeno 1:1 i trenutno su drugi na tabeli.

U utorak je u prepunoj sali MZ Kozaraca, održana izborna skupština Mjesnog odbora SDA stranke u Kozarcu. Ovdje je izabran novi predsjednik  mjesnog odbora SDA stranke u Kozarcu, a to je Mr. Mesud Trnjanin.

Moja kratka posjeta u Ćeli.
APEL ZA POMOĆ ALMIRI TERZIĆ iz Ćele
Almira Terzić iz Ćele kod Prijedora boluje od šećerne bolesti od svoje 5. godine i s tim se hrabro bori i nosi.

Medžutim šećer joj uzrokovao velike probleme sa očima i došlo je do pucanja krvni sudova te gubi vid. Mlada je i majka je djeteta koje ide u prvi razred OŠ. Muž Asmir Zukić nezaposlen i žive od nadnice, kad ga neko pozove da nešto uradi.

Za liječenje, njoj je potrebno 17 injekcija EYLEA koje su joj prijeko potrebne i koje sprječavaju pucanje kapilara i daju nadu da i dalje može gledati svojim očima.
Jedna injekcija EYLEA, kako mi ona reče, košta 1000 eura, a Almira i njen muž ne rade nigdje.
Poziv svoj raji dobrog srca i iskrene namjere da pomognu ovoj mladoj ženi da sačuva vid i shodno svojim mogućnostima priteknu u pomoć.

Kontakt tel:
1. Muž od Almire Asmir +387 65/932-877

Chicago ,Detroit i Grand Rapids pod pokrovitejstvom i organizacijom Kozarac Foundation of Chicago skupili su $15,715.00  .
Chicago$9,095.00 Detroit $3,210.00 i Grand rapids $3,410.00.
Ovom prilikom se zahvaljujemo svim donatorima i  ljudima velikog srca koji su svojim donacijama pomogli doprinosu izgradnje kuće za familjiu Hodžić u Kozarcu.
Imena donatora su objavljena na FB stranici Kozarac Foundation of Chicago.
Možda živimo daleko od svog rodnog mjesta ali ovom gestom i mnogim sličnim pokazujemo da smo srcem i dušom u svom Kozarcu i Kozaračkim selima.
Dobra djela i veliko srce Bosanskog čovjeka još su se jednom pokazali na djelu.
Od srca želimo familiji Hodžić brzo useljenje u novu kuću, a pogotovo djeci Hodžić bezbrižno i lijepo djetinjstvo.

Potpis:Kozarčani i prijatelji Kozarca. iz Chicaga

Akcija još traje, slijede još par imena od raje koji su u zadnjih 7 dana.
Kahrimanović Denijal 100 fr
Hukić Enes 100 km
Hukić Adem 100 km
Pajelić Zuhdija iz Konjodora   400 e
Pajalić Aziz 50 e
Pajalić Samir 100 e
Bešić Šaban 100 km
Kasa što je bila u marketu Gulaš    220 km

Akcija koja je u toku u cijeloj dijaspori 22.03.2015 je i u Chicagu održana u prostorijama Kozarac Foundation of Chicago.
Na inicijativu Sade Alića i pod organizacijom Kozarac Foundation of Chicago večeras je prikupljeno$1,720.00 (Hiljadusedamstodvadeset dolara) za akciju izgradnje školskog igrališta u Kamićanima.
Ovom prilikom se zahvaljujemo svim donatorima,odboru Kozarac Foundation of Chicago i naravno Mirsadi Kreho i gospodinu Miri koji su nas počastili sa muzičkim dijelom večeri .
Diva Chicaga ,Mirsada Kreho je još jednom pokazala svoje veliko srce i ljubav prema Bosni svojom pjesmom koju je donirala za Kamićane.
Hvala Mirsada,hvala sve naše vrijedne dame koje su nas počastile sa svojim kolačima ,hvala Fadilu , Hasanu, Suvadu, Aliju,Muhamedu, Kamberu za super organizovanu večeru i piće.
Dok se budemo ovako skupa podržavali i družili biće i Bosne.

Hvala sto ste prijatelji svoje domovine.

Kozarčani i prijatelji Kozarca. iz Chicaga

Ove hefte zujanje ide u Deru, sokak Kahrimanovići i Mujkanovići.

Već od ceste koja vodi na Mrakovicu pravim par fotografija, zatim kod malog mosta koji vodi preko Rike (Starenice) pravim dvije fotke.

Svračam kod Abaza i njegove supruge Đume. Njih dvoje žive negdje u Njemačkoj. Sad su na godišnjem. Abaz mi priča da ima tri kčerke, a sin jedinjak je ubijen u ratu. Kod Abaza sam našao njegovog bađu Ibru Hadžića

Nastavljam dalje kroz ovaj mali sokak i zaustavljam se kod Keme Mujkanovića. Sa njim se podsjetim na našu mladost i druženja na krnama i veseljima.

U nastavku kratko zaustavljanje kod Sabine Bešić. Pravim fotografiju sa njenim komšijama.

Ovih dana srećem dosta naše raje na poslu. Izet Mujkanović i njegova firma Namještaj po mjeri, već sad na početku sezone su dosta zaposleni. Kako jedni rekoše, kvalitetno radi i bit će posla. Izet ima posla, a to je pokazatelj da je dosta kvalitetan njegov proizvod.

Isto tako Atif Javor, specijalista za pločice.

Ja sam 4 dana krečio svoje voće. Dosta sam se umorio ali mi sad merak proći kroz voćnjak

Drinjak (Dren) dobro izbeharao.

Moja djeca, došli na godišnji odmor.

Danas na četvrtku dosta raje. Dosta raje je došlo za predstojeće praznike, a neki su se vratili sa zimovanja. Većina ih je bilo kod djece ili bliže familije. Obično se traže sadnice voća, neki sadnice za ukrasno bilje, povrće... Slijede fotografije koje sam danas pravio.

Ko se još sjeća Rifeta Memića, brice iz Kozaruše.

Hima nakon dugo vremena došla na četvrtak, a to je znak da se oporavila od operacije.


To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Patnja ima neslučeno mnogo ljepote. Sve veliko i lijepo rađa se iz bola. Kroz patnje spoznajemo sebe i svijet oko sebe. Kad smo sretni, radost nas zaslijepi pa ne vidimo ništa i nikog. - Nura Bazdulj Hubijar

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....