Izdvajamo

Hefta u kojoj je obilježen Dan nezavisnosti BiH, u Kozarcu. Koliko sam informisan Dan nezavisnosti, kad se radi o entitetu RS, se obilježavao pored Kozarca još samu u Srebrenici.
Lijepo vrijeme i voćari su radili punom parom, a ja pored posla u voćnjaku, zujim.

Već sam pisao o mojoj tužbi logoraša i da sam se obratio Evropskom sudu za ljudska prava u Strasburgu. Prošle hefte dobio sam i od njih negativan odgovor. Moja žalba je proglasita neprihvatljivom.
Ovo je jedno upozorenje za logoraše koji još imaju vremena da odustanu od tužbe. Jer ni Strasburg nam neće pomoći. Ako sam ja nasjeo na slatke priče, neka se spašavaju bar oni koji to mogu. Troškove sam platio još sudsku taksu moram ali doći će i to na red.

U OŠ "Kozarac" juče su startovali novi učenici predškolskog obrazovanja, a isti će već od septembra ove godine zasjeti u klupe kao prvačići. Kod roditelja sreća i malo zabrinuti kako će se djete snaći u školi a djeca zbunjena, puno raje oko njih.

Ove hefte sam zujao kroz Grozdaniće. Ovaj put sam krenuo od zadnje kuće.
Refika Grozdanić- Gara vidjela da ja ne mogu auto okrenuti, pa da otvori kapiju da se okrenem.

Za Garom iz kuće izlazi njena svekrva Šuhra, a koja živi u Ključu. Kaže došla kod djece u posjetu i još mi se hvali da sa snahom nikad nije imala nijedne ružne. O snahi sve najbolje.

Mirsad Grozdanić kod ovaca. Nema ih puno, ali dovoljno za njega i porodicu.

Dok razgovaram sa Mirsadom zapeše mi za oko električni stubovi koji su ovako iskrivljeni. Mirsad mi priča da su mnogo puta odlazili u električno da mole da se ovi stubovi zamjene. Oni u električnom obećevaju uvijek isto: "Eto nas iduće sedmice". Mali povjetarac puhne i nestane struje. Nazovemo električno, a oni kažu pao dalekovod. Pokazuju okolne zaseoke, svuda betonski stubovi ali kod njih ovo još od prije rata.

Braća Meho i Ibrahim Balić. Meho pravi stol ispod grožđa, a Ibro došao da pomogne bratu.

Derviš i Sena Balić najviše vremena provode sa svojom unučadi, Ajna i Tarik.

Danas sam fotografisao par kuća u Kamičanima. Napravio sam fotke i kad sam došao kući jedna fotka nije bila čista. Ja odlučim da se vratim da ponovim fotografisanje. Na raskršću kod Brusnice raja zasjela da odmori. Kad sam im ispričao kuda i zašto sam pošao počeli su me zafrkavati, a ja sam za kaznu i njih fotografisao.

Par fotografija iz Kamičana.

Ovo su par kuća iz sokaka Softići

Danas lijepo vrijeme mnogi koriste za radove na njivi.

Danas na četvrtku lijepo vrijeme i dosta raje. Primjetno je da se dosta raje vraća sa malo dužeg odmora u drugim državama. Ovo je vrijeme kad se najčešće razgovara o proljetnim radovima koji slijede narednih dva mjeseca.

Slijede fotografije koje sam danas pravio na četvrtku.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Kroz naočale zaljubljenog i nakaza divno izgleda.

https://www.youtube.com/watch?v=Vn-GyEQx6S8

 

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic