Izdvajamo

Ova hefta nažalost nije bila obilježena sa puno lijepih dešavanja, tri saobraćajne nezgode  sa smrtnim ishodom. Tužno.  Ove nesreće su zasjenile sve ono što je lijepo i što nas čini sretnim u ovim našim krajevima. Ipak ostajemo pozitivni.

Sezona kestenja je na izmaku, a krompir, bijele masirače, kupus, razne salate, turšija, razni džemovi,  špice i sve ono što krasi kasnu jesen i zimu, je počelo.

Prošli vikend vjenčali su se Sanja i Borivoj Nikolić. Braćnom paru Nikolić želimo sve najbolje.

Još nije kasno da se snabdijete za drva. Fotografisao na Poljani.

Akcija „Budi čuvar planete“, koju je pokrenula ekološka i planinarska sekcija OŠ "Kozarac" traje i svaki dan sve više i bolje . Fotka iz Kamičana.
Cilj ove akcije je da smanjimo otpad, uljepšamo svoju okolinu, doprinesemo manjem zagađivanju prirode, razvijemo svijest o potrebi očuvanja prirode, pokažemo spremnost za poduzimanje mjera radi održavanja prirodnih resursa kao što su drva, nafta, aluminij i drugo, te uticaja na zdravlje i kvalitet života. Kada otpad recikliramo, manje šaljemo na deponije i ne zagađujemo okolinu.

Moje zujanje i fotografisanje nastavljam ovaj put i za ovaj četvrtak kroz Kalatu. Prolazim kroz Omladinsku i red je bar jedna fotka iz ove ulice.

Adil Halak legendarni kinooperater u kozaračkom kinu.

Prolazim kraj Hadži Sulejmanove kuće i pitam se kako li je on sada. Ljetos je bio dosta slab.

Ovdje sam dosta poranio i nisam se usudio biti glasan, predpostavljam da neki još spavaju ili piju jutarnju kahvu.

Eniz i njegova supruga uranili, zauzeti oko blaga u štali.

Danas na četvrtku malo raje, kiša, dosta hladno, a i period je kad mnogi pakuju kofere, a neki su već spakovali i otišli u tuđinu. Narednih par mjeseci biće kritika i komentara zašto uvijek ista raja na četvrtku. Narednih par mjeseci je vrijeme kad nas je jako malo u našim krajevima.

Slijede fotografije koje sam danas pravio na četvrtku.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Nema veće sreće za jedno mjesto nego kad u njemu živi veći broj obrazovanih ljudi, složnih u onome što je dobro i pravo


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 209 gostiju i nema prijavljenih članova

kisa u Kozarcu (2014.).jpg

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."