Izdvajamo

Hefta koja će ostati zapisana u istoriji Kevljana, riješili su putne probleme, asfaltirali sokake. Takođe Edin Bešić i Erna Crnalić su se vjerili. "Oktobar-mjesec zaštite od požara" vatrogasci aktivni u ovom mjesecu sa pokaznim vježbama, edukacijama, predavanjima u školama... Saobraćajne nezgode su uobićajene u cijeloj BiH.

Još nešto posebno nisam uspio zabilježiti, a zujim i zujim.

Ovo svaka djevojka sanja, prosidba kao iz snova.
Prije par mjeseci započela je jedna ljubav preko facebook, a trajat će dok su živi, između Edina-Ede Bešića i Erne Crnalić. Oni su se prošle subote zaručili, a kako mi Edin reče krajem jula iduće godine bit će vjenčanje.

Prije 21 godinu Muhamed i Zlate Bešić iz Mahmuljini-Bešići, su bili najsretniji roditelji jer su dobili trojke dva sina i kćerku. Evo nakon 21 godinu, kćerka se već udala, a sin Edin želi da se ženi.

Prošle subote želio je da zaprosi svoju djevojku ali na poseban način i da to bude za nju jedno romantično iznenađenje. Edinovi i Ernini prijatelji su se potrudili i pomogli Edinu da sve bude kako je on to zamislio, a ja sam se slučajno našao na pravom mjestu.

Edin je imao tremu i to je doprinjelo da se neke stvari odvijaju spontano i čak ljepše nego što su zamislili.

Iznenađenje je bilo fantastično, puno suza radosnica, a sa Ernom nisam uspio razgovarati jer bila je toliko zbunjena i sretna da nije mogla da priča. Erna je rekla  DA. Sve ovo je organizovano i priređeno u etno selu BK"Oaza" Kamičani.

Nisam ostao na večeri sa mladima, ostavio sam ih da u miru i bez blica uživaju u sreći, u društvu svojih prijatelja (pogledati video koji sam objavio na mom i Edinovom fb).
Erna je kćerka od Izeta i Elvedine Crnalić iz Matrića.

Ove hefte sam počeo sa krečenjem voćnjaka.

Frizerski salon Enni, mjesto gdje se redovno šišam.

Ovaj četvrtak zujao sam kroz Trnjane, Trnopolje. Prvo sam svratio u Dadin sokak. Dadu nisam budio jer bio sam u vrijeme kad on ima podnevni odmor.

Mensur Trnjanin stigao iz prodavnice, dovezao brašno.

Zumra Trnjanin zauzeta generalnim čišćenjem kuće. Sokak u kojem je Zumra nema neki poseban naziv osim Trnjani.

Kod Mujage i Rezije Trnjanin uvjek lijepo svratiti, uvijek sa radošću i osmjehom dočekuju svoju raju. Kod njih i kad su malo bolesni oni se ne žale.

Koliko su vrijedni vidi sa na fotografiji.

Kroz Kenjare prolazim često i na raskrsnici za Pidiće ima jedna kuća koju nikad nisam fotografisao, a sve oko sam fotografisao. Ne znam kako, ne znam zašto ali nisam. Juče sam vidio Ifetu pred kućom i zaustavio. Ovdje žive Hamdija 75 godina (ko bi rekao da ima tolike godine) i njegova žena Ifeta Elkasović. Kažu da imaju dvije kćerke, a sin Midhad je ubijen u prošlom ratu. Kćerke su u America, a njih dvoje žive u svojim Kamičanima.

Danas na četvrtku lijepo vrijeme, ali dosta hladno. Raje dosta za ovo doba godine, ali primjeti se da se mnogi spremaju na put u tuđinu.

Slijede fotografije koje sam danas pravio na četvrtku.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Oči i uši su loši svjedoci, ako ti duh nije obrazovan.

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...