Izdvajamo

Septembar, ovo je mjesec kada svi skidaju maske i pokazuju svoje pravo lice, nešto kao kad bi žene koje nose nikab i poslije dužeg vremena otkrile lice. Samo kod žena bi otkrili koliko su lijepe, a kod ovih političara u većini slučajeva ta lica su veoma crna, dosta ružna, zlobna, podmukla, sebična....

Za ovaj put dosta crne hronike. Nije mi cilj da privlačim čitaoce crnom hronikom, mada je ima najviše. Ima i pozitivnih dešavanja u našem kraju.

Ovakve slike čine me sretnim i daje vjeru u bolje sutra u našem kraju.

Zaseok Blaževići, džemat Dera je najzad asfaltiran. Raja iz ove mahale sretni jer je, kako reće Suvad Blažević, došla civilizacija u našu mahalu, struja, voda, telefonija, internet, kablovska, pa sad i asfalt, a sve sa ciljem da mlade zadržimo ovdje.

Moj komšija Husein Softić sa svojim fijekerom često se voza kozaračkim mahalama.

Zijad Hadžić mutavelija džemata Hadžići mi piše sljedeće:

Kao što sam dosad izvještavao na Šehidsku munaru, džemat Hadžići,  je postavljen alem, preostali su još neki radovi, demonitranje skele, rasvjeta, uredjenje okoliša itd. Dzematski odbor se zahvaljuje svima koji su došli na podizanje alema.

Spisak donatora koji su prošle hefte donirali za Šehidsku munaru

Jakupovic Karanfil i Dzevada  100 KM
Jakupovic (Amira) Mesud i Adelisa  100 KM
Jakupovic (Hemeda) Mustafa i Emira  200 KM
Kadiric Rahmana  20 KM
Nukic Emina  30 KM
Mahmuljin Ismeta  20 €
Mujkanovic Mevlida  20 €
Besic Ismeta  50 KM
Sivac Zumra  50 KM
Deomic Safeta  50 KM
Klipic Zumra  100 KM
Softic Causevic Mirzeta  100€
Softic Fatima i Hase  50 KM
Mehanovic Abaz i Mina 50 KM
Mujkanovic Fadila  20 KM
hadzi Karabasic Osman  500 KM
Pajalić Emina      60 eura

Dok sam ja zujao okolo moja žena je pripremala zimnicu, obrala je jabuke.

Udruženje žena Kamičani, poslije ljetne pauze, nastavljaju sa svojim aktivnostima. Ljeto i ljetni radovi su razlog što udruženje u ljetnom periodu nije aktivno. Sad kada su ljetni, pa i jesenji radovi pri kraju žene su se ponovo aktivirale. Nastavljaju sa svojim aktivnostima svakog petka. Prošli petak su spojile ugodno sa korisnim organizovale su humanitarno veće.

Uz dobru zabavu one su napravile sergiju (dobrovoljno davanje novca) za jednu svoju članicu. Na ovaj naćin su se dobro zabavile i ujedno pomogle svojoj drugarici.

Moje zujanje za ovaj četvrtak počeo sam u ulici za koju mnogi ne znaju da ima u Kozarcu. Ulica se zove Beogradska ulica.

Sa zujanjem završavam u Hadžićima gdje sam zabilježio 4 kuće od braće Dijaz, Admir, Zikrija i Ređep Hadžić. O ovoj braći u Hadžićima, samo lijepe priče.

Danas na četvrtku, ništa za izdvojiti. Obično se sve svodi na razgovore o jesenjim radovima. Jedni  prikupljaju papire da idu negdje vani raditi jer ovdje ne vide neku budućnost. Ovo je već tema za razmišljanje i nadam se da će i političari početi razmišljati o ovom problemu, a da će nešto činiti ne vjerujem. Drugi koji zimu prezime negdje vani, takođe vrše posljednje pripreme za puta.

Slijede fotografije koje sam danas pravio.

To je to za ovaj četvrtak a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Istine koje najmanje želimo da čujemo jesu baš one koje bi nam najviše koristile da ih znamo.

http://www.youtube.com/watch?v=8AgnW4jJ6oU

 

Prof.dr. Lavić: RS jeste nastala na genocidu, sigurno nije nastala seobom “ptica selica”.