Izdvajamo

Ove hefte je pocela nova skolska godina. Ucenika je, kako rekose, isto kao i prosle godine.Lijepo je vidjeti skolsko dvoriste puno ucenika. Ucenicima zelimo uspjesnu skolsku godinu.

 

Majke, cija djeca su ove godine prvi razred, strpljivo cekaju ispred skole svoje mezimce.

Ovu gospodju, vjerujem da ce mnogi da prepoznaju. Uciteljica Milka

Emir i Riki su navalili da zavrse sa radovima na novom marketu koji ce kako rekose u oktobru biti otvoren.

Ovih dana se u selu radi silaza kuruza (kukuruza). Ja sam bio prisutan kod mojih komsija dok su radili silaziranje.

Ovo je fotografija sa Forica brda ( neki kazu, grabik a neki Ilijina strana a ja kazem Forica strana). Ovdje su izvodjeni radovi ciscenje graba, a put ostaje onako razrovit.

Tamo gdje se radi tu je i Taib Foric

Prosli vikend je asfltiran sokak Kenjari - Garibovici i ovaj put sve su finansirali zitelji iz ovog sokaka. Opstina i ovaj put nije pomogla.

Ismet Kenjar i njegova sestra Rifka, radosni, sad imaju bolji prilaz u njihov sokak. Ja obicno ne pisem kako je neki zaseok lijep. Meni je svaki sokak, svaki zaseok, svako selo ili ulica lijepi i dragi da ne mogu da ih djelim po ljepoti ili izgradjenosti.

Nisam dovoljno informisan ali evo pitam sve koji su bolje informisani. Zna li neko neku ulicu, seoski put, ili sokak u naseljima gdje su Bosnjaci u vecini, mislim na podrucju koje mi zovemo Kozarac, a da je opstina finansirala asfaltiranje puta u punom iznosu. Koliko ja znam svugdje su gradjani finansirali 60% a opstina 40%. Drugo pitanje, zna li neko neki sokak ili ulicu gdje su Srbi u vecini a da su gradjani bar 2% finansirali. Zasto je to tako? Mozda mi ne poznajemo proceduru, kako i gdje podnijeti zahtjev za asfaltiranje puta. Nadam se da ce neko od nasih poslanika da nam se javi i objasni zasto je to tako kod nas u opstini Prijedor. Vjerujte mi, nisam nacionalista ali ovdje nesto ne stima.

Cilj ovog mog rada je bas to da animiram svako selo, zaseok i sokak i ove nase ljepote da vide i svi nasi sugradjani a i drugi.

Kad sam krenuo kuci iz Kenjara, odlucio sam da idem popriko (prijekim putem) a i da u ovom sokaku napravim par fotografija.

Vlasnika ove kuce nisam nasao kod kuca ali sam ga nasao u carsiji.

Huse Poljak

Niti u ovoj kuci vlasnika nisam nasao ali u carsiji jesam.

Subha Softic

Kuca od Rukije i njenih sinova Softic

Jos par fotki iz carsije

To je to za ovaj cetvrtak a do slijedeceg, pozdrav iz sveee snage.

 

Jos samo ovo: Jedini način za izbjeći pogreške je steći iskustvo.

Jedini način za steći iskustvo je činiti pogreške.

Nijaz - Caja

 

 

Hoce li  ikada priznati.... ...... oni što pokušaše da unište našu buducnost.