Izdvajamo

Vani je vrucina 37 u hladu. Razmisljam koju fotku prvu da postavim na cetvrtak. Jedem visnje kopje sam neki dan brao kod Nihada Forica a ispred mene sok od visnje. Visnje su izvanredne.Ove godine su dobro rodile.

 

 

Nihad Foric posjeduje vocar od 10 dunuma sa 1000 (hiljadu) stabala visnje. Tri sort izuzetno kvalitetne visnje: Schaten morela je stona sorta i ona je ukrstena tresnja i visnja a jako je ukusna, zatim Rachela i Hajmans rubin (nadam se da sam dobro napisao). Na pitanje koliko je isplativ vocnjak sa visnjom, Nihad kaze da je zadovoljan sa prihodima.

Zadnja hefta je bila dobra za pokupiti travu.

Kad je sloga sve ide bez problema i sa lakocom.

Naravno uvijek veselo i radno.

Ovo je vrijema kada su pecurke omiljena hrana u kucama. A ima ih bas puno, dok sam ja uspio naci par kila onda vjerujte mi da ih svak sa lakocom nadje.

Total plus u Biscanima, o njima sve najbolje.

Ove godine su zmije cesta pojava u selima. Mnogi kazu da nisu opasne ali ja im ne vjerujem.

Aziz sav sretan. Kaze da se najzad vratio u Bosnu ali za posve kako on rece.Dobro nam dosao Azize, u svoj dom.

Suad Softic i njegova sestra Seka

BMP Rj. Elektromontaza

Ja opet u Kenjarima i ovaj put sa radosnim vjestima za raju iz ovog zaseoka. Poceli su radovi, asfaltiranje puta.

Sefik Kenjar mi prica da radovi idu od kucisca Muniba Kenjara pa prema kuci od Husnije Filovica. Radovi ce da se odvijaju u vise etapa, kako sredstva budu pristizala tako ce i da rade dio po dio.Prvi dio sto su danas poceli je do Brusnice.Na pitanje kako ide sa prikupljanjem sredstava on klima glavom kao da hoce reci ne bas najbolje. Molimo, kaze, raju da ucestvuje pa ko nemoze da da odmah pare moze i u ratama. Raja do vas je i nadam se da cu iduci cetvrtak fotografisati asfalt kroz Kenjare bar prvi dio.

Bio sam i u Kamicanima da vidim dokle se doslo sa radovima na Sehidskom Turbetu.

Iduci cetvrtak cu se potruditi da bude vise fotografije sa ovog mjesta.

U zadnje vrijeme mi sugerisete da odem u Deru. Ja postujem zelje posjetioca ove stranice, i trudim se da zadovoljim vecinu.

Ovdje niko nije imao nista protiv sto ja fotografisem.

Ovo je sokak iz kuce Enesa Blazevica

Jakub i Zuhra Blazevic. njih sam na kratko prekinuo dok du rucali.

Hatka, mama od Husnije Avdagica.

Svratio sam u Blazevice, i to je Dera.

Ovo je mjesto za ljubitelje prirode, ukusne hrane a narocito ribe. Primjetio sam da puno nase raje nezna za ovaj restoran koji se nalazi na putu za Mrakovicu ne daleko od Kozarca.

Dodjite ili svratite, necete se pokajati. Ovdje vas ceka Ramo Trnjanin uvijek nasmijan i dobro rapolozen.

Ovaj put sam bas pretjerao sa fotografijama. Zao mi bilo da neke brisem a mislim da su dobre.

To je to za ovaj cetvrtak a do slijedaceg, pozdrav iz sveee snage.

Jos samo ovo: Cuvajte se malih pukotina jer mala pukotina moze potopiti  i veliki brod.

 

Nijaz - Caja

 

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?