Izdvajamo

Jedan cetvrtak sam bio odsutan a cini mi se da sam deset propustio. Nadam se da u buduce necu izostajati sa cetvrtkom na ovoj stranici a i u carsiji i okolini.Vrijeme je kad haslame zriju a i jagode a meni je doktor zabranio da se penjem po drvecu, u cemu sam ja uzivao. Sad mi preostaje da ih berem samo sa zemlje.

 

 

Operacija koju sam imao je dobro zavrsila i ja se zahvaljujem svima koji su mi pozeljeli brz oporavak. Oporavak ce jos da traje jedno vrijeme ali to me ne sprecava da fotografisem okolo i da objavljujem fotke.

U zemljama EU je danas praznik pa su mnogi dosli na jedan produzeni vikend.

Moj jaran iz skoskih dana a i radni kolega  prije rata.Ilfo

Danas sam bio i u Prijedoru, pa sam navratio i novootvoreni "Total plus" koji se nalazi pored restorana Mursel. Kao sto se vidi ovaj market radi do 24h. Kako mi rekose ovo je sesti "Total plus" na regiji opstine Prijedor.

Kao sto se vidi mali ali dobro snabdjeven, robom a i ljubaznim radnicima. Radnici kazu: Mi smo totalno drukciji od drugih.

Ove hefte smo ispratili na Ahiret Fikreta Jaskica mog druga iz djecijih dana. Neka mu je rahmet dusi.Fotografiju objavljujem zato sto me mnogi pitaju za njega a ne sjecaju se njgovog lika.

Na zalost morali smo se oprostiti i od mog komsije Aziza Softica. Brko neka ti je rahmet dusi.

Meho Dzonlagic je dosao iz Australije

Bit ce voca i ove godine. Ja volim da meditiram u mom vocaru.

Juce sam bio u Kamicanima, zaseok Kenjari. Bio sam kod Jusufa Kenjara.Ovog covjeka malo ko da poznaje. On je prije 48 godina otisao u australiju i ove godine prvi put se vratio i ostao u BiH svojim Kenjarima. Vec je sagradio sebi kucu, asfaltirao sokak do njegove kuce i kuce njegovog brata. Na moj upit zasto je otisao tako daleko, kaze: trbuhom za kruhom, ovdje nije bilo posla dobio priliku da odem vani i ja otisao.Ima sina u Australiji i dvoje unucadi od njega a kcerka se udala za bosanca i isto tako doselila u BiH Vogosca.Od kcerke takodje ima dvoje unucadi.

Jusuf dalje prica kako mu je zena u Australiji umrla prije par godina, pa je odlucio da se ponovo ozeni.Ozenio se i kaze da je ponovo sretan i zadovoljan.Rahima se isto tako hvali sa svojim Jusufom.Kaze da se jako dobro slazu.Jusuf se aktivirao i u selu, pa je sa svojim braticem Esom pokrenuo akciju, da asfaltiraju put kroz njihov zaseok.

Emka, zena od Jusufovog stricevica Hamdije dosla je na kahvu. Jusuf sav sretan u selu svi veseli, radi se na sve strane neko u basti neko na gradilistu.Kad sam mu rekao da cu ovo postaviti na nasu stranicu, rekao je da pozdravim narod u Australiji a pogotovo u Sidnej. Porucuje svima da se nije pkajao sto se vratio u BiH.

Vrijedni radnici se trude da sto bolje urade posao oko kuce i da Jusuf bude zadovoljan.

Jos fotografija iz Kenjara

Sokak cije asfaltiranje je Jusuf sam finansirao

Ja kad odem u Kenjare a ne svratim kod moih dobri prijatelja Huseina i Sefika, kao da nisam ni bio. Ovaj put sam nasao Huseina i njegovu mladu.

Sefika nisam nasao ali sam njegovu kucu fotografisao.

 

Posto akcija tece za afaltiranje ovog puta, ja se nadam da cu uskoro moci da fotografisem asfalt na ovom putu.

Husnije Filovica kuca

Cica ce nadam se prepoznati ove kuce.

To je to za ovaj Cetvrtak a do slijedeceg pozdrav iz sveeee snage!

Jos samo ovo: Neka ne bude tudji sluga ko moze biti svoj gospodar.

 

Nijaz - Caja

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...