Izdvajamo

Ove fudbalere sam nasao u Trnopolju na treningu. Bas su vrijedni i poslusni na treningu.

Zadnjih par dana, vrijeme pravo proljetno, raje na sve strane. Neki koji su koristili pravo na putovanje bez vize vec su se vratili svojim kucama i nastavljaju da rade, ako imaju sta i gdje da rade.

 

 

Uglavnom svi su se trgli po prodavnicama, gdje se trazi sjeme  luk, krompir, voce sadnice, gnojivo itd.

Tako da je i danas  carsija bila puna, samo sto su svi zurili da obave kupovinu, i idu kuci da iskoriste ove lijepe dane za radove u basti i na njivi.

Osman Melkic. Danas sam malo sa njim pricao. Kaze mi, imam 80 godina 64 godine u braku,sestero ozenio, dvoje udao, 24 unucadi, 16 praunucadi, 13 puta zemlju kupovao i 7 kuca napravio. Pored svega ovog nabrojanog on se osjeca jako dobro. Divan covjek, njega bih mogao slusati danima, dok prica svoje dozivljaje.

Cile nam je dosao iz Amerike na odmor.

Par fotografija iz carsije. Danas.

Par fotografija iz Trnjana, da se ne osjete zapostavljenim na ovoj stranici.

Bio sam i u Elezima

Nesto i iz Balica

Za ovaj cetvrtak vjerujem da je dovoljno i da nisam pretjerao.

Do slijedeceg cetvrtka, pozdrav iz sveee snage.

Nijaz

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.