Izdvajamo

 

Posljednjih dana je bilo pravo proljetno vrijeme, a danas kao da je tek pocela zima. Snijeg je poceo da pada, ali to  nas mnoge nije sprijecilo da malo prosetamo do carsije.Ja kao po obicaju uvijek imam fotoaparat kod sebe, pa tako citavu heftu gdje mi se ukaze prilika pravim fotografije.

Nas Firzet uvijek raspolozen i nasmijan. Ovaj put sam ga nasao ispred njegove prodavnice, a na pitanje kako posao, kaze da je super zadovoljan. Firzet se vratio iz Hollandije prije 6 godina i odmah se bacio na posao, otvorio prodavnicu, i svake godine se prosiruje za odredjni broj kvadratnih metara. Kaze i ove godine ce da se prosiri. Aferim

Eh sta reci za naseg Bajru osim da je kao zlatar najbolji. Moja preporuka svima, navratite necete se pokajati. Kazem da je naj kao zlatar, a  dobar je i jaran vjerujte mi.

Prosli vikend sam sa svojim komsijama isao na Papkovac i Golu planinu. Onaj ko nezna za Golu planinu ili ko nije bio gore, vjerujte mi da je na velikom gubitku. Ljepote nase Kozare se nemogu opisati, one se moraju dozivjeti.

Da bi se lakse snasli gledajuci ove fotografije, predhodne fotografije su, Brdjani

Ovo su Gornji Jakupovici, fotografisani sa kamenoloma Drenovaca

Opet Brdjani

Ovih dana u nasem kraju borave vrhovci ( ovcari ) sa Vlasica, a mi domaci se trudimo da ih ugostimo sto bolje i onako jaravski kako mi to vec znamo.

To je to za ovaj cetvrtak a do slijedeceg, pozdrav iz svee snage.

Jos samo ovo. Administrator ove stranice Adnan Huremovic, moj sin, je diplomirao, na HBO Saxsion u Enschede Hollandija.  Ja zelim i ovim putem da mu cestitam i pozelim uspjeh u zivotu.

Nijaz

 

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ