Izdvajamo

 

Posljednjih dana je bilo pravo proljetno vrijeme, a danas kao da je tek pocela zima. Snijeg je poceo da pada, ali to  nas mnoge nije sprijecilo da malo prosetamo do carsije.Ja kao po obicaju uvijek imam fotoaparat kod sebe, pa tako citavu heftu gdje mi se ukaze prilika pravim fotografije.

Nas Firzet uvijek raspolozen i nasmijan. Ovaj put sam ga nasao ispred njegove prodavnice, a na pitanje kako posao, kaze da je super zadovoljan. Firzet se vratio iz Hollandije prije 6 godina i odmah se bacio na posao, otvorio prodavnicu, i svake godine se prosiruje za odredjni broj kvadratnih metara. Kaze i ove godine ce da se prosiri. Aferim

Eh sta reci za naseg Bajru osim da je kao zlatar najbolji. Moja preporuka svima, navratite necete se pokajati. Kazem da je naj kao zlatar, a  dobar je i jaran vjerujte mi.

Prosli vikend sam sa svojim komsijama isao na Papkovac i Golu planinu. Onaj ko nezna za Golu planinu ili ko nije bio gore, vjerujte mi da je na velikom gubitku. Ljepote nase Kozare se nemogu opisati, one se moraju dozivjeti.

Da bi se lakse snasli gledajuci ove fotografije, predhodne fotografije su, Brdjani

Ovo su Gornji Jakupovici, fotografisani sa kamenoloma Drenovaca

Opet Brdjani

Ovih dana u nasem kraju borave vrhovci ( ovcari ) sa Vlasica, a mi domaci se trudimo da ih ugostimo sto bolje i onako jaravski kako mi to vec znamo.

To je to za ovaj cetvrtak a do slijedeceg, pozdrav iz svee snage.

Jos samo ovo. Administrator ove stranice Adnan Huremovic, moj sin, je diplomirao, na HBO Saxsion u Enschede Hollandija.  Ja zelim i ovim putem da mu cestitam i pozelim uspjeh u zivotu.

Nijaz

 


Agenda

24. maj: Dan napada na Kozarac

26. maj: Godišnjica logora Trnopolje

27. maj: Prvi dan Ramazana

31. maj: Dan bijelih traka

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 191 gostiju i nema prijavljenih članova

spomenik na mrakovici.jpg

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....