Izdvajamo

Lijepo vrijeme, a ne bas toplo, raje onako standard. Pa januar je,sto se kod nas kaze mrtva sezona, a i ovaj bez vizni rezim.

 

Vidi se i na nasim ulicama a i sokacima da nam je raja otisla u inostranstvo, da posjete familiju. Pa kad bi ako ne sad u januaru kad se i nema bas nekog posla. Sve ovo ne znaci da je carsija bila prazna ali nesto nas je manje nego obicno.

Sta li ovi pricaju?

Ja necu komentarisati, ali vi koji pregledate ove fotografije, slobodno komentarisite

Eh sad ce neko da kaze, zasto ne pisem ime  djeteta ili bar cije je dijete. Ja obicno fotografisem a ne pitam ni ime niti cije je dijete.

Dvije drugarice se sastale nakon dugo vremena, pa prepricavaju svoje dogodovstine iz mladosti.

Sta reci. Hase-mont, pa to je vec svima dobro poznato.

Morao sam i sebe da fotografisem.

Prodje i ovaj cetvrtak i do slijedeceg cetvrtka i novih fotografija, pozdrav iz svee snage.

Nijaz

Jos samo ovo: Korjeni ucenja su gorki, ali su njegovi plodovi slatki.

 


https://www.youtube.com/watch?v=-KwqvaJmA2c

Naznaka "Za Adnana Kenjara"
Fond solidarnosti -
Marsala Tita bb, 79202,
Kozarac, Prijedor, BiH
IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22

Najstarija Razglednica iz Kozarca.jpg

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.