Izdvajamo

Lijepo vrijeme, a ne bas toplo, raje onako standard. Pa januar je,sto se kod nas kaze mrtva sezona, a i ovaj bez vizni rezim.

 

Vidi se i na nasim ulicama a i sokacima da nam je raja otisla u inostranstvo, da posjete familiju. Pa kad bi ako ne sad u januaru kad se i nema bas nekog posla. Sve ovo ne znaci da je carsija bila prazna ali nesto nas je manje nego obicno.

Sta li ovi pricaju?

Ja necu komentarisati, ali vi koji pregledate ove fotografije, slobodno komentarisite

Eh sad ce neko da kaze, zasto ne pisem ime  djeteta ili bar cije je dijete. Ja obicno fotografisem a ne pitam ni ime niti cije je dijete.

Dvije drugarice se sastale nakon dugo vremena, pa prepricavaju svoje dogodovstine iz mladosti.

Sta reci. Hase-mont, pa to je vec svima dobro poznato.

Morao sam i sebe da fotografisem.

Prodje i ovaj cetvrtak i do slijedeceg cetvrtka i novih fotografija, pozdrav iz svee snage.

Nijaz

Jos samo ovo: Korjeni ucenja su gorki, ali su njegovi plodovi slatki.

 


Agenda

21.08.2017. posjeta Koričanskim stijenama

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 281 gostiju i nema prijavljenih članova

Alici - Admir uci ezan.jpg

Malena Maida Bašić, djevojčica od jedanaest godina, sjedila je na skemliji koju joj je od drveta napravio otac Ibrahim. Skrivali su se osam mjeseci u šumi Kozare. Tog hladnog zimskog jutra, 12.februara 1993.godine, ispred šatora od cerade i najlona, jela je grah sa udrobljenim bajatim kruhom. Zavladala je potpuna tišina. Vojnici su ih opkolili i prišli na dvadesetak metara. Kada je zapucalo prvi je pao njen otac. Osjetila je oštar bol u stomaku i strovalila se na leđa. Pokušala je da dozove majku Mirsadu ali glas je ostao u grlu. Gledala je kako meci kidaju komadiće odjeće sa majčinih grudi dok istrčava iz šatora. Maidini prstići stezali su kašiku. Tanjir se nije prevrnuo. Pokušala je udahnuti ali bolni grč iz stomaka nije dao. Vid joj se mutio i mogla je prigušeno čuti jedino još vrisak brata Mirsada koji pokušava pobjeći. Dječijim grudima prostrujao je zadnji drhtaj.

Piše: Edin Ramulić

* Opis zadnjih trenutaka života djece u tekstu baziran je na autentičnim forenzičkim, sudskim i informacijama dobijenim od očevidaca.