Izdvajamo

Ova hladnoca koja je danas bila, nije nas sprijecila da odemo malo na cetvrtak, kako mi to kazemo.

 

Nadam se da ova obavjest nece biti ne primjecena, i da ce nas biti dosta na obiljezavanju ovog svecanog cina od ovo troje mladih, Lejla Mujanovic, Ibrahim Mujanovic i Zerina Javor.

Hladno jes, ali za Seada i njegove radnike nema zime, posao cvijeta sto bi mi rekli.Stigla je nova posiljka iz Italije, 2 slepera.

Neka mi oproste oni koji ne poznaju ili ne prepoznaju neke osobe sa ovih slika. Ja ne potpisujem mnoge slike iz razloga  sto ne poznajem sve osobe sa slika ili im neznam ime. Obicno slikam samo one koji to dozvole i ne pravim neki izbor, jer svi oni koje slikam su mi dragi, i ja ih postujem.

Juce sam se provozao u do Duracaka, vjerujem da ovu stranicu posjecuje i raja iz ovog meni jako dragog sela. Naravno napravio sam par slika.

Kao sto se vidi nisam zaboravio Hadzice i Kevljane.

Sa Zikrijom Hadzicem sam svratio i u dzamiju da mi on pokaze kako su lijepo uredili unutrasnjost. Sav ushicen mi prica kako su oni to uspjeli lijepo urediti. Kako on sam rece, nema boljih dzematlije od nase raje. Pokazuje mi ovaj lijepi luster sto je kako Zikrija rece donirao njegov brat Dijaz Hadzic. Prica kako je i Beba Mujanic puno pomogla sa svojim donacijama.

Do slijedeceg cetvrtaka. Pozdrav iz svee snage!

Jos samo ovo: Prijatelj je najbolja imovina u zivotu.

Nijaz


Agenda

24. maj: Dan napada na Kozarac

26. maj: Godišnjica logora Trnopolje

27. maj: prvi dan Ramazana

31.maj: Dan bijelih traka

Ko je na portalu: 275 gostiju i nema prijavljenih članova

Sadrvan Sehidske Dzamije.jpg

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?