Izdvajamo

Ova hladnoca koja je danas bila, nije nas sprijecila da odemo malo na cetvrtak, kako mi to kazemo.

 

Nadam se da ova obavjest nece biti ne primjecena, i da ce nas biti dosta na obiljezavanju ovog svecanog cina od ovo troje mladih, Lejla Mujanovic, Ibrahim Mujanovic i Zerina Javor.

Hladno jes, ali za Seada i njegove radnike nema zime, posao cvijeta sto bi mi rekli.Stigla je nova posiljka iz Italije, 2 slepera.

Neka mi oproste oni koji ne poznaju ili ne prepoznaju neke osobe sa ovih slika. Ja ne potpisujem mnoge slike iz razloga  sto ne poznajem sve osobe sa slika ili im neznam ime. Obicno slikam samo one koji to dozvole i ne pravim neki izbor, jer svi oni koje slikam su mi dragi, i ja ih postujem.

Juce sam se provozao u do Duracaka, vjerujem da ovu stranicu posjecuje i raja iz ovog meni jako dragog sela. Naravno napravio sam par slika.

Kao sto se vidi nisam zaboravio Hadzice i Kevljane.

Sa Zikrijom Hadzicem sam svratio i u dzamiju da mi on pokaze kako su lijepo uredili unutrasnjost. Sav ushicen mi prica kako su oni to uspjeli lijepo urediti. Kako on sam rece, nema boljih dzematlije od nase raje. Pokazuje mi ovaj lijepi luster sto je kako Zikrija rece donirao njegov brat Dijaz Hadzic. Prica kako je i Beba Mujanic puno pomogla sa svojim donacijama.

Do slijedeceg cetvrtaka. Pozdrav iz svee snage!

Jos samo ovo: Prijatelj je najbolja imovina u zivotu.

Nijaz


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 181 gostiju i nema prijavljenih članova

Pogled ka Kozarcu sa Kozare.jpg

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.