Izdvajamo

 

Cetvrtak.Prvo Bajram Serif Mubarek Olsun svima sto nas ima. Nadam se da nisam zakasnio sa Bajramskim cestitkama. Pocet cu nekim redom dogadjanja.Subota je bio dan kada smo isli u posjetu logoru Manjaca.

Nazalost ostvarile su se moje slutnje, svake godine nas je manje na Manjaci.Da pisem sta je ko rekao na ovom skupu to je vec manje vise poznato. Ja cu pokusati fotogrefijama  da docaram kako je bilo.

Autobusi  iz Kozarca i Prijedora su dosli puno ranije nego ostali, pa smo imali vise vremena za obici stale i okolo. Cekajuci ostale autobuse, oni koji su bili na Manjaci su se prisjecali svojih patnji, i prepricavali ih medjusobno, a mladi su slusli.

Moja jaran Besim je prvi put nakon 18 god. opet na Manjaci.

KUD Kozara je u nedelju organizovao Bajramsko sjelo.Sala mjesne zajednice je bila prepuna tako da nas je jedan broj ostao vani, nismo mogli uci u salu da pratimo program. Ja sam ipak uspio da napravim par fotografija ispred sale i u sali.

Hamdija Joldic Jolda najbolji koreograf u regiji, i najzasluzniji za mnoge uspjehe K.U.D. Kozara.

Nasi mladi imami.

Refka. Ova gospodja je isto tako jako puno zasluzna za uspjehe ove nase omladine.

Ponedeljak dan prije Bajrama, podjela djecijih paketica.

Nasa Rujka je donijela poklone za djecu a i nasa hadzinica Tima

Utorak. Bajram sam klanjao u djamiji Gornji Jakupovici

Moje lijepe komsinice i komsije su svakog Bajrama prvi koji me obidju i cestitaju meni i mojoj ljepsoj polovici bajramske praznike.

Cetvrtak, kao i obicno navratim kod Hife na dogovor za stranicu, a ovog puta i Bajram da cestitam.

Ovo je period najbolji za sadnju voca. Danas smo imali i predavanje u Spideru na temu "tehnika sadnje vocnih sadnica". Predavanje je odrzao ing.Enes Kurtovic.

Do slijedeceg cetvrtka, pozdrav iz svee snage

Nijaz

 

 

 


Agenda

24. maj: Dan napada na Kozarac

26. maj: Godišnjica logora Trnopolje

27. maj: Prvi dan Ramazana

31. maj: Dan bijelih traka

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 189 gostiju i nema prijavljenih članova

srusena dzamija-001.jpg

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.