Izdvajamo

Cetvrtak. Vijeme hladno, nigdje znakova koji bi ukazivali da je danas dan drzavnosti BiH. Samo udruzenje zena "Srcem do mira" su polozile cvijece na SO Kozarac.

 

Kad ovo kazem mislim na zbivanja do 12 sati. Ja zivim na selu tako da nisam u mogucnosti da popratim sva zbivanja koja se desavaju u toku dana u Kozarcu. Pa ako je bilo nekih obiljezavanja ovog praznika poslije podne, nemojte mi zamjeriti sto ih nisam zabiljezio.

Skupu se kratko obratio Dr.Skeric, i izrazio zahvalnost i pohvalu udruzenju zena za sve njihove aktivnosti. Naglasio je i to da je zalosno da su se samo ove majke sjetila da je danas Dan Drzavnosti.

Adnan Huremovic administrator ove stranice slavi sutra 26. novembra rodjendan.Koristim priliku da mu cestitam rodjendan kao suradnik na ovoj stranici a naravno i kao otac. Jos jednom,Adnane, sretan rodjendan zele ti roditelji Nijaz i Samka.

Jesen je vrijeme kad i vodenice pocinju da se vrte. Mnogo je mladih koji neznaju sta je to i kako to izgleda, zato sto su vodenice sada prava rijetkost. Sefik Kenjar je izgradio novu vodenicu i sad njegova vodenica radi bez pauze. Musterija puno svi zele brasno iz vodenice. Kukuruza ( kuruza) ili pura su najukusnije od brasna iz vodenice.

Do slijedeceg cetvrtka, pozdrav iz sve snage.

Nijaz

Hoce li  ikada priznati.... ...... oni što pokušaše da unište našu buducnost.