Izdvajamo

Danas mi narod onako,sve nesto ubrzano sve neka zurba ali ipak veseli i raspolozeni.Fin je ovaj nas narod svi su onako merhametli sto me veseli i nadam se da neki slijedeci put necu pisati nesto obratno.

Kuran neka vam bude najbolji drug,svjetlost islama neka vam obasja put,meleci nek budu vjerni cuvari nek vam Allah sve sto pozelite podari.Ramazan Serif Mubarek Olsun.

Danas je drugi dan ramazana   i vec se primjeti kako je narod veseo i raspolozen i pored toga sto je dan prilicno dug,a samim tim i malo teze za postiti.Svi nekako veseli dolaze u teraviju i malo ranije nego je potrebno a i u vecem broju nego u predhodnim godinama.

Posto ja spadam u one koji cetvrtak ne propustaju bez nekog posebnog razloga, imam obicaj malo se provozati i po selima koja su u okolini Kozarca.Prilikom vozanja unaokolo napravi se i poneka fotografija,da nebude da fotorafisem samo uzi dio Kozarca.

Ovo turbe jos nije zavrseno, a steta da se ovoliko oduzilo.Bilo bi lijepo da se ipak sto prije zavrsi,ali neide bas najbolj.Za one koji neznaju ovo je turbe u sehidskim mezarlucima Kamicani.Ovo turbe po mom razmisljanju ima isti znacaj kao i SO Kozarac.Ja se nadam da cemo ovaj mijesec biti dovoljno marhametli pa dati prilog za ovo turbe.Molim sve gradjane islamske vjeroispovjesti da pomognu izgradnju ovog turbeta.

 

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.