Izdvajamo

Stanovnici Grada Prijedora obavezni su da vrše održavanje rastinja na vlastitom zemljištu koje se nalazi uz lokalne puteve, posebno na mjestima gdje se smanjuje preglednost u saobraćaju. Ovo je zakonska obaveza.

Komunalna policija grada Prijedora, u saradnji sa Odsjekom za mjesne zajednice, vrši kontrolu tako što koordinatori mjesnih zajednica pismeno obavještavaju lica koja ne ispunjavaju obavezu krčenja svojih imanja.

Novčane kazne za fizička lica su 300-700 KM, a za pravna 500-3000 KM kaže Darko Avramov šef Odsjeka Komunalne policije grada Prijedora

Komunalna policija će reagovati  u slučajevima gdje su građani već bili upozoreni ili su se oglušili na obaviještenja koja su upućena preko mjesnih zajednica.

 V.Z./Prijedor24/ foto Nijaz-Caja Huremović

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.