Izdvajamo

Vjerovatno je tajna u nekonvencionalnim razmišljanju,jer većina nas ima tu povezanost sa rodnim krajem i stvar je u tome kako to usmjeriti u željenom pravcu.

Mi u Starom Gradu imamo komperativnu prednost u lipama i Sani i to smo evo već drugi put iskoristili u organizovanju naših susreta ispod lipa i namjeravamo i u budučnosti koristiti. Znači namjeravamo svake godine organizovati naše susrete i permanentno širiti sadržaj istih.


Uz veliku zahvalnost banjalučkim dajakašima želimo ukazati u kojem smjeru planiramo osmišljavati sadržaj naših susreta. Susrete praviti atraktivnim za sve generacije i za sve naše sugrađane trenutno nastanjene po svim meridijanima je imperativ ali istovremeno radimo i na izgradnji strukture komunikacione povezanosti što uopšte nije teško sa današnjim tehnologijama.

Dešavalo se da sasatančimo a fizički smo na dva kontinenta i u pet evropskih zemalja. Iz ove povezanosti je i došla ideja da se registrujemo kao udruženje građana sa ciljevima koje ćemo uskoro prezentirati na našoj FB stranici. Ukratko građanski aktivizam i okupljanje oko lijepih ideja,a ima li ljepše ideje uz dužno poštovanje prema svim ostalim idejama, nego posaditi lipe u srca mlađih generacija i zaljevati ih vodom Sanom.

I ovim tekstom apeliramo na sve da nam se pridruže idejama,angažmanom..tek smo počeli,pojma nemamo gdje ćemo stići i hoćemo li uopšte stići ali svakako vrijedi pokušati.

Tim starogradske lipe

Tim starogradske lipe/MojPrijedor.com

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić