Izdvajamo

Da se zla sudbina zna poigrati sa ljudskim sudbinama dokazuje i ova dirljiva priča. Radi se o našoj sugrađanki Himi Bašić.

Ne pokazivajući nimalo promjene ni žalenje na sopstveno zdravlje, Hima je svojim nasmijanim licem i velikom pažnjom uvijek spremna da pomogne drugima pa makar to bile samo riječi podrške ili ohrabrenja. Zajedno sa svojom majkom koju veoma cijeni i pazi živi Hima u Kozaruši nadomak Kozarca.

Pazeći komšiluk a većina ih je negdje daleko od rodne grude šaljuci im slike imanja i kuća zajedno sa velikom pažnjom odgajanih ruža. Takvu Himu svi znamo.Međutim kao što rekoh da se zla sudbina zna poigrati i nama dragim ljudima kao što je Hima.

 Nakon detaljnih pretraga i ležanja u bolnicama i drugim ustanovama dolazi veoma težak odgovor. Zloćudni Tumor koji je Himu zadnjih par mjeseci bacio u veoma težak ćorsokak. Troškove pretraga, ležanja po bolnicama i razne nalaze Hima je sama snosila. Međutim vremenom postaje sve teže i teže, na red dolazi troškovi raznih zračenja, kemoterapija i rehabilitacije a koja ona sama nije u mogućnosti da snosi.Zato vas ja u svoje lično ime, u ime Hime i SevapFonda  zamoljavam koliko je ko u mogućnosti da podržimo ovu akciju i ne ostavljajmo Himu samu. Znam da će i ova akcija uz pomoć vas kao donatora imati veliki uspjeh kao i sve druge. Ukoliko budete jedan od donatora molim da donaciju naznačite sa ”Pomoć za Himu”. Svim budućim donatorima ove akcije se od srca zahvaljivamo. U prilogu dodajemo svu potrebnu dokumentacija sa nalazima. Sve vaše donacije bit će uredno objavljene na stranicama KozaracMutnik i SevapFondacije.

Vaše uplate šaljite na SevapKonto sa naznakom "Pomoć za Himu"

Kulasic Jasmin
Kasernstraße 96
8041 Graz Austria
broj konta: 00001-528819
bankleitzahl : 20815
iban: AT292081500001528819
bic: STSPAT2G
Steiermärkische Bank und
Sparkassen Aktiengesellschaft

Vaš SevapFond tim.

Tekst i foto: kozarac-mutnik.

 


Ko je na portalu: 216 gostiju i nema prijavljenih članova

zima 2013.jpg

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...