Izdvajamo

Da se zla sudbina zna poigrati sa ljudskim sudbinama dokazuje i ova dirljiva priča. Radi se o našoj sugrađanki Himi Bašić.

Ne pokazivajući nimalo promjene ni žalenje na sopstveno zdravlje, Hima je svojim nasmijanim licem i velikom pažnjom uvijek spremna da pomogne drugima pa makar to bile samo riječi podrške ili ohrabrenja. Zajedno sa svojom majkom koju veoma cijeni i pazi živi Hima u Kozaruši nadomak Kozarca.

Pazeći komšiluk a većina ih je negdje daleko od rodne grude šaljuci im slike imanja i kuća zajedno sa velikom pažnjom odgajanih ruža. Takvu Himu svi znamo.Međutim kao što rekoh da se zla sudbina zna poigrati i nama dragim ljudima kao što je Hima.

 Nakon detaljnih pretraga i ležanja u bolnicama i drugim ustanovama dolazi veoma težak odgovor. Zloćudni Tumor koji je Himu zadnjih par mjeseci bacio u veoma težak ćorsokak. Troškove pretraga, ležanja po bolnicama i razne nalaze Hima je sama snosila. Međutim vremenom postaje sve teže i teže, na red dolazi troškovi raznih zračenja, kemoterapija i rehabilitacije a koja ona sama nije u mogućnosti da snosi.Zato vas ja u svoje lično ime, u ime Hime i SevapFonda  zamoljavam koliko je ko u mogućnosti da podržimo ovu akciju i ne ostavljajmo Himu samu. Znam da će i ova akcija uz pomoć vas kao donatora imati veliki uspjeh kao i sve druge. Ukoliko budete jedan od donatora molim da donaciju naznačite sa ”Pomoć za Himu”. Svim budućim donatorima ove akcije se od srca zahvaljivamo. U prilogu dodajemo svu potrebnu dokumentacija sa nalazima. Sve vaše donacije bit će uredno objavljene na stranicama KozaracMutnik i SevapFondacije.

Vaše uplate šaljite na SevapKonto sa naznakom "Pomoć za Himu"

Kulasic Jasmin
Kasernstraße 96
8041 Graz Austria
broj konta: 00001-528819
bankleitzahl : 20815
iban: AT292081500001528819
bic: STSPAT2G
Steiermärkische Bank und
Sparkassen Aktiengesellschaft

Vaš SevapFond tim.

Tekst i foto: kozarac-mutnik.

 


Ko je na portalu: 1173 gostiju i nema prijavljenih članova

mir.jpg

Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...