Izdvajamo

Edin Čaušević ima 35 godina. Porijeklom je iz Kozarca, a rođen je u Frankfurtu gdje trenutno i stanuje.

Vlasnik je firme Smart Finanz, koja se bavi svim vrstama osiguranja. Neke od usluga su: savjetovanja i ponude za privatne kredite, financiranje nekretnina, auto osiguranja, zdravstvena osiguranja i ostale.

Ali njegov veliki hobi je fotografisanje. Kroz fotografiju, kako sam kaže: “izražavam svoju kreativnost i oslobađam se svakodnevnog stresa.”

Često i rado dolazi u posjetu roditeljima, koji žive u Kozarcu.



Edin u razgovoru za Kozarac.eu kaže: “Svaka moja fotografija, pa tako i ove napravljene u Kozarcu, pokazuju trenutak uhvaćenog svjetla, iz mog ugla posmatranja. Želja mi je da posmatrača na momenat, ili na vječnost, privučem tom mjestu i tako ostavim utisak topline a i razmišljanja.”

Mnogo njegovih drugih fotografija možete vidjeti i komentarisati na oficijelnoj stranici na Facebooku:

https://www.facebook.com/official.edincausevicphotography/

Komentari i lajkovi na slike mu daju mogućnost da sazna koliko je uspio u svom radu i da vam približi i dočara ljepotu trenutka.

Pogledajte slike Kozarca, koje nam je Edin proslijedio.

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.