Izdvajamo

U Kamičanima, danas je održana tribina na temu: Gdje se sada nalazimo i kako dalje na nivou cjelog grada Prijedora, zauzmimo zajednički stav.

Organizator, tribine je Mirzet Softić - Pajdo.



Na tribini su bili prisutni skoro svi politički faktori sa Bošnjačkom većinom. Malo vremena za diskusiju i  puno prijavljenih govornika. Svi su se trudili da budu konstruktivni, da su oni ti koji žele partnerske odnose i pokažu da je otvorena komunikacija ključ uspeha.

Predstavnici političkih stranaka su vukli svak na svoju stranu sa mislima na predstojeće izbore u oktobru, bez osvrtanja šta su do sad u svom mandatu uradili.  Dok su vanstranački učesnici tribine pozivali na jedinstvo ne marći koja stranka je veća i koja treba imati više.



Političare nisam baš najbolje razumio jer su svi nekako umotano diskutovali, dok su ovi izvan stranaka bili dosta konkretniji i jednostavniji u diskusijama.



Teufik Kulašić je pozvao na jedinstvo svih građana grada Prijedora (Brdo, Ćela, Prijedor, Kozarac) i naglasio da Islamska Zajednica ostaje vanstranačka organizacija.



Jaskić Šerif - Hifo se pita šta je razlog odliva mladih. Političari vode dvostruku politiku jednu sa narodom drugu u skupštini. Poziva na transparentnost rada svih političkih faktora.



Mirsad Ramić, vlasnik firme "Cromex", kaže: "Ne trebaju nam politički invalidi i šta su političari učinili, u svom mandatu, da se mladi školovani zaposle. Dajte pametne, obrazovane i mlade napred".

Švabo - Ervin Blažević : Analizirati šta smo do sad uradili. NGI je pokušao ovo isto iz nezadovoljstva sa postojećim stanjem...



Tribina je trajala od 10.00 do 13.00 sati. Poslije su mnogi otišli kućama, a oni koji su imali vremena posluženi su kotlićem koji je pripremio Nijaz Laguna.

Nijaz - Caja Huremović

Sve pohvale za tri dame koje su se pobrinula da svi prisutni dobiju piće, kafu i gulaš.

 

"Vidiš ovu moju podignutu ruku, koja kao kameni cvijet osta, da svjedoči zločin vaš...
Vidiš ovaj cvijet sa latica pet, to je dokaz protiv vas, koje je vrijeme sačuvalo...
Vidiš li i čuješ vapaj moj, preklinjanje moje da me u životu ostavite...

Ova ruka moja osta podignuta, da te sjeća, i da pamtiš, da ti strah od Božije kazne ispunjava i noći i dane...

Predajem te Bogu Svemogućem ubico tijela i duha moga, neka ti Bog sudi, a ja ti oprostiti neću...."

Taif Rose 2013

Opširnije...