Izdvajamo

Jučer je u Krnjeušu, na farmu Fana-Arifagić stigao novi kontingent od 100 grla norveških crvenih goveda. Ovim se nastavlja preseljavanje značajnog broja krava iz Kozarca u Bosanski Petrovac.

Trenutno „Fana-Arifagić“, broji ukupno 250 grla, a prema riječima zamjenika direktora Jusufa Arifagića, Almira Hodžića, planiraju se još veća proširenja proizvodnje u narednom periodu.

„Ovo je treći kontingent grla koji je došao na ovu farmu, do sada smo transportovali 150 grla. Danas već ima 250 grla. Sva ova grla su proizvedena u Kozarcu, u našoj matičnoj farmi. U Kozarcu imamo proizvodnju, a ovdje planiramo tov stoke. Plan nam je da do kraja aprila transportujemo novih 100 grla. Mi ćemo razvijati ovaj projekat, a elektrifikaciju hala privodimo kraju. Što se tiče hrane, to smo obezbijedili većinom iz Kozarca, ključno je i potreba da se hrana proizvodi na petrovačkim poljima“, kazao je Almir Hodžić.

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.